HET STADIUM WAAR R&D-ACTIVITEIT EINDIGT IN TÜRKİYE

In het kader van Wet Nr. 5746 ter ondersteuning van onderzoeks-, ontwikkelings- en ontwerpactiviteiten eindigt R&D-activiteit op het moment dat de eerste productie plaatsvindt, in wezen aan het einde van de proeven.

DE ONTWIKKELING VAN HET VOLTOOIDE PRODUCT WORDT BESCHOUWD ALS EEN R&D-PROJECT

Het R&D-project in Türkiye wordt beschouwd als voltooid wanneer het product dat als resultaat van het R&D-project wordt verkregen, de marktintroductiefase bereikt. Uitgaven na deze datum worden niet beschouwd als R&D-uitgaven. De studies die echter worden uitgevoerd voor de ontwikkeling van het product dat als resultaat van een voltooid project is verkregen, worden beschouwd als een nieuw R&D-project.

UITGAVEN GERELATEERD AAN MASSAPRODUCTIE VAN HET PRODUCT WAARVAN DE R&D-FASE IS VOLTOOID, VALLEN BUITEN HET BEREIK VAN R&D

Uitgaven die worden gedaan tijdens de creatie van het eindproduct om de bruikbaarheid van de producten die tijdens de creatie van het eindproduct zijn verkregen, te meten en om ze binnen of buiten het bedrijf te testen en indien nodig wijzigingen aan te brengen, vallen binnen het bereik van R&D-activiteit. Uitgaven met betrekking tot de planning van commerciële productie en het massaproductieproces, evenals uitgaven gedaan voor monsters die zijn geproduceerd en verspreid ter promotie van het product, zijn echter uitgesloten van het bereik van R&D-activiteiten.

TESTS VOOR DE BRUIKBAARHEID VAN HET PRODUCT WAARVAN DE R&D-FASE IS VOLTOOID, VALLEN BINNEN HET BEREIK VAN R&D-ACTIVITEIT

Aangezien de kosten die verband houden met het deel van de eerste materialen en materialen die zijn gebruikt in de testproductie daadwerkelijk gebruikt in de R&D-activiteit, en de uitgaven gedaan om de producten te testen die zijn verkregen tijdens de creatie van het eindproduct om de bruikbaarheid van de producten te meten en wijzigingen aan te brengen indien nodig, vallen binnen het bereik van R&D-activiteit, kunnen de apparatuur geïnstalleerd in de bestaande productielijnen voor het testen van het eindproduct binnen of buiten het bedrijf, en de afschrijvingen met betrekking tot de productielijnen waar dergelijke apparatuur wordt gebruikt, worden meegenomen in de berekening van het bedrag dat onderhevig is aan R&D-aftrek binnen het kader van de uitleg die is gegeven in de Algemene Mededeling over Wet Nr. 5746 betreffende de ondersteuning van onderzoeks-, ontwikkelings- en ontwerpactiviteiten en de Uitvoerings- en Auditregeling betreffende de ondersteuning van onderzoeks-, ontwikkelings- en ontwerpactiviteiten. In dit verband kunnen kosten met betrekking tot de eerste materialen en benodigdheden die zijn gebruikt in de testproducties die zijn uitgevoerd in fabrieken buiten de fysieke grenzen van het R&D-centrum, onderhevig zijn aan R&D-aftrek.

DE AFSCHRIJVING VAN DE MACHINES DIE ZIJN GEBRUIKT BIJ DE TESTS DIE BUITEN ZIJN UITGEVOERD, KAN WORDEN GEËVALUEERD BINNEN HET BEREIK VAN R&D DOOR HUN AFSCHRIJVING TE BEREKENEN.

In de fabrieken buiten de fysieke grenzen van het R&D-centrum, moet rekening worden gehouden met de afschrijving berekend voor de bestaande productielijn die wordt gebruikt voor activiteiten anders dan R&D-activiteiten in de fabrieken buiten de fysieke grenzen van het R&D-centrum, bij het bepalen van het bedrag dat onderhevig is aan de R&D-aftrek alleen voor het aantal dagen dat deze productielijnen worden gebruikt in R&D-activiteiten. Het is niet mogelijk om de afschrijving van de productielijnen waarvan het aantal dagen dat in R&D-activiteiten wordt gebruikt niet kan worden bepaald, onderhevig te maken aan R&D-aftrek.

BINNEN HET BEREIK VAN WET NR. 5746 ZULLEN DE LONEN VERSCHULDIGD IN RELATIE TOT HET R&D-PERSONEEL DAT IN DIENST IS VOOR DE UITVOERING VAN R&D- EN INNOVATIEACTIVITEITEN UITGEVOERD BINNEN HET KADER VAN WET NR. 5746 EN BINNEN HET KADER VAN DE TOEPASSING VAN DE INKOMSTENBELASTING ONTHOUDINGSTIMULERING WORDEN GEËVALUEERD BINNEN HET BEREIK VAN R&D-, INNOVATIE- EN ONTWERPUITGAVEN.

Bron: Wet Nr. 5746, Bijzondere Kennisgeving van de Belastingdienst
Juridische kennisgeving: De informatie in dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatiedoeleinden. Het is niet bedoeld voor professionele informatiedoeleinden die specifiek zijn voor een persoon of een instelling. Elke instelling heeft verschillende vereisten vanwege haar eigen omstandigheden, hoewel ze op elkaar lijken. Het is daarom in uw belang om een expert te raadplegen voordat u een beslissing neemt op basis van de informatie in dit artikel en deze in de praktijk brengt. Noch Karen Audit, noch de betrokken persoon of instellingen zijn verantwoordelijk voor eventuele schade of verliezen die kunnen optreden als gevolg van het gebruik van de informatie in dit artikel door particuliere of formele, echte of juridische personen en instellingen.